Будинок в с. Северинівка, Київська область

Об’єкт: Будинок в с. Северинівка, Київська область

Вид будівництва: реконструкція з інтер’єром

Автор проекту: Неронова Євгенія, проектна група «Гольдфарб»

Статус: реалізовано

Фото: Крепкіх Андрій

Проект розпочався з генплану, яким було передбачено розміщення басейну та альтанки із зоною відпочинку.

Спочатку це був одноповерховий котедж з горищем, двома спальнями та вбудованим гаражем на один автомобіль. Після комплексної реконструкції замовники отримали просторий двоповерховий будинок, розрахований на чотирьох осіб, де кожному члену сім’ї відведено окремий простір.

Проектом було передбачено підняття покрівлі, для отримання мансардного житлового поверху, на якому розміщено дві спальні, дитячу ігрову, велику вбиральню та ванну кімнату.

Гараж був перетворений на велику гостьову спальню. А для стоянки автомобілів передбачено два паркувальних місця під навісом у дворі.

Для того щоб потрапити на другий поверх у горищному перекриття було зроблено отвір і встановлено дерев’яні сходи, які тепер є справжньою окрасою вітальні.

Перший поверх будинку є гостьовою зоною. Тут розміщена компактна та технологічна кухня, об’єднана з їдальнею, де облаштували зону відпочинку з каміном.

Живий вогонь і висока V-подібна дровниця створюють особливу ​​атмосферу домашнього затишку, контрастуючи із загальною строгою стилістикою, у якій витримано простір. Кухня та камінний зал візуально розділені баром із темного дерева, завдяки чому приміщення має чіткі функціональні зони.

Білі м’які меблі та глянсовий обідній стіл ефектно відтіняють темну підлогу.

Ідентичний принцип використано і у вітальні, у якій є велика зона відпочинку і круглий обідній стіл. Тут особливу увагу приділили світловому сценарію, застосувавши різноманітні бра, торшери та люстри, які дають можливість варіювати тональність освітлення від м’яких теплих відтінків – до яскравих та холодних, залежно від настрою та необхідності.

Другий поверх займає приватна зона власників будинку, включаючи спальню, вбиральню, санвузол та дитячу кімнату з ігровою.

Кожне приміщення оснащене нішами для зберігання речей.

Графічні чіткі лінії пом’якшуються теплими відтінками підлоги з натурального дерева і великою кількістю природного освітлення, що ллється крізь великі вікна.

Будинок обрамляє сад, в якому є басейн та затишна альтанка з мангалом та літньою кухнею.